A przepis, jak większość, które się tu pojawiają, jest bajecznie prosty.
Składniki:
- 250 g masła
- niepełna szklanka cukru
- 1/4 szklanki wody
- 3 łyżki kakao
- 250 g mleka w proszku
- 250 g pokruszonych herbatników
- bakalie (wg uznania: rodzynki, migdały, orzeszki laskowe, włoskie, arachidowe, śliwki itp.)
Sposób przygotowania:
W garnku podgrzać wodę, rozpuścić cukier, dodać masło i kakao. Rozpuścić całość. Po kolei dodawać pozostałe składniki cały czas mieszając. Dobrze wymieszaną masę przełożyć do foremki. Zostawić w lodówce najlepiej na całą noc. I tyle.
Smacznego!
P.S. Cały czas nie mogę zrobić zdjęcia. Tak szybko znika. Może kiedyś się uda :P
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz