Za tradycyjną owsianką nie przepadam, ale pieczona to zupełnie co innego. Od kiedy odkryłam ten przepis, regularnie robię ją na śniadanie. Zwłaszcza, że jest bardzo prosta w wykonaniu :)
Potrzebujemy:
Potrzebujemy:
- dojrzałego banana
- jedno jajko
- 125g twarogu w kostce
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki rodzynek
- 1 łyżka czekoladowych groszków
- 3/4 szklanki płatków owsianych
W oryginalnym przepisie było jeszcze masło orzechowe, ale pominęłam je ze względu na moją alergię. Gdyby ktoś miał ochotę, niech dorzuci czubatą łyżkę.
Blendujemy banana z jajkiem, twarogiem i cukrem. Dodajemy płatki owsiane i rodzynki, mieszamy. Masę przekładamy do niewielkiego naczynia żaroodpornego i posypujemy czekoladowymi groszkami. Ja dodatkowo posypałam wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz