Składniki:
- Szpinak baby (dwie garści pozbawionych ogonków liści*)
- Pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki
- Feta / ser typu feta pokrojony w kostkę
- Oliwa z oliwek
- Miód pszczeli**
- Pestki słonecznika, pestki dyni, rodzynki, żurawina, orzeszki ziemne lub włoskie - wg uznania
Sposób przygotowania:
Wymieszać warzywa. Dodać pokrojony w kostkę ser. Dosypać bakalii wedle uznania. Skropić oliwą wymieszana z miodem. I można łapać za widelec! :)
Smacznego!
* na zdjęciu widać wersję z listkami, przyznaje się, nie wycięłam ich po prostu z lenistwa :)
** zamiast miodu często dodaję "syrop" z octu balsamicznego
** zamiast miodu często dodaję "syrop" z octu balsamicznego
Ale cudnie *O*
OdpowiedzUsuńhttp://chrupacz-poranny.blogspot.com/
Bardzo apetycznie wygląda, aż ma się ochotę sięgnąc i zjeść. :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie :-)
http://wszystko-smaczne.blogspot.com/
Pozdrawiam