Krówkowe cupcakes



Co prawda są ciężkie i bardzo słodkie. Ale warte spróbowania :)

Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 1/3 szklanki cukru (może być brązowy)
  • 130g serka homogenizowanego
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju
  • masa kajmakowa
  • skórka pomarańczowa (może być kandyzowana)
Sposób przygotowania:

Wymieszać oddzielnie składniki suche i mokre. Połączyć. Ponakładać ciasto na dno foremek. Piec w temperaturze 180 st. C przez 20 minut. Po przestudzeniu nakładać masę kajmakową ;) I tyle!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz