Składniki:
- awokado
- 4 duże pieczarki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- szalotka
- ząbek czosnku
- sok z cytryny
- oliwa
- sól
- pieprz
Na łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną szalotkę, obrane i pokrojone w plastry pieczarki i zmiażdżony ząbek czosnku. Dodajemy natkę i dusimy przez parę minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Powstałe zagłębienia napełniamy pieczarkami.
Super jako dodatek do mięsa, np. zamiast ziemniaków lub jako samodzielna przekąska. Smacznego!
Fajna wegetariańska przystawka. Niegy nie próbowałam takiego połączenia, ale się skuszę:))
OdpowiedzUsuńTrochę bałam się tego połączenia, ale wyszło nadspodziewanie dobre. Jednak osobiście polecam jako dodatek do mięsa :)
Usuń