Tym razem bez czekolady. Według mnie równie smaczne. ;)
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki żytniej (typ 720)
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru kryształu
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- 3 dojrzałe banany
- 2/3 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 2 jajka
Sposób przyrządzenia:
W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, i sodę.
W drugiej misce wymieszać mleko, jajka i olej. Dodać dwa pokrojone banany i zmiksować na gładką masę.
Następnie wymieszać składniki suche z mokrymi i od razu nakładać do foremek. Na każdą babeczkę wkroić jeden plasterek banana.
Piec przez 25 minut w 180 st.C. i gotowe.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz