Tarta z kremem mascarpone i porzeczkami

Mega wakacyjne ciasto:) Przepyszne!

Składniki na ciasto wg przepisu Julii Child:
  • 150g mąki
  • 120g masła
  • pół łyżeczki soli
  • duża szczypta cukru
  • 4 łyżki zimnej wody
Taka ilość składników powinna wystarczyć na wyłożenie formy o średnicy ok. 20 - 22cm

Dokładny przepis na przygotowanie kruchego spodu znajdziecie *TUTAJ*

Składniki na krem mascarpone:
  • 500g serka mascarpone
  • 0,5 szklanki schłodzonej 30% śmietanki kremówki
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Sposób przygotowania: 

Serek wymieszać z cukrem i ekstraktem waniliowym. Śmietankę ubić na sztywna pianę. Delikatnie wymieszać z serkiem. Wyłożyć na ostudzone ciasto. Przed podaniem na krem wyłożyć owoce.

Smacznego!

Przepis na krem pochodzi ze strony: Kwestia Smaku.

2 komentarze:

  1. śliczna i na pewno bardzo smaczna tarta !
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń