Różyczki z pomidorem, serem i oregano

Dla wielbicieli quiche, pizzy i ciasta francuskiego. Prosta przystawka na imprezę. Pyszna na zimno, rewelacyjna na gorąco.

Składniki:
  • arkusz ciasta francuskiego
  • pomidorki koktajlowe
  • ser camembert
  • feta
  • parmezan tarty
  • oregano
Sposób przyrządzenia:


Do przygotowania będą nam potrzebne nasmarowane tłuszczem foremki na muffiny, najlepiej silikonowe.

Kroimy ciasto na kwadraty (60mm x 60mm), każdy kwadrat wstawiamy w formę, rogi zawijamy do góry. W każdej foremce układamy po plasterku sera pleśniowego, na serze kładziemy naciętego pomidorka. Pomiędzy kawałkami pomidora układamy cząstki fety i sera pleśniowego, posypujemy całość tartym parmezanem i oregano. Pieczemy w 200 st. C, aż do zarumienienia się ciasta.

 Smacznego!


Jeśli spodobał Wam się ten przepis polecam również ślimaczki z serem i sosem pomidorowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz