Podróże ze smakiem - pasta z pomidorami (Siena, Włochy)

Szybki pyszny obiad? Proszę bardzo!


Składniki:

  • przecier pomidorowy (butelka ok 600 - 700g)
  • makaron (użyłam razowych wstążek)
  • 3 ząbki czosnku
  • garstka świeżej bazylii
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • oregano
  • sól i pieprz do smaku

 Sposób przygotowania:

Rozgrzać oliwę i masło na patelni. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć przez chwilę. Wlać przecier. Dodać oregano. Podgrzewać tak długo, aż sos się dobrze zredukuje. W międzyczasie ugotować makaron. Odsączyć i umieścić ponownie w garnku. Do garnka z makaronem przelać sos. Dodać posiekaną bazylię. Gotowe :)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz