Prosta, zdrowa, dietetyczna. Idealna na mroźne popołudnie. Krótko i na temat. :)
KREM Z BROKUŁÓW
- 1,5 litra bulionu (ja ugotowałam swój na dużym udku kurczaka, ale można użyć też takiego w kostkach)
- 2 duże brokuły
- 0,5 opakowania mrożonej włoszczyzny
- duża cebula
- 4 ząbki czosnku
- łyżka oleju
- sól, pieprz, ostra papryka, gałka muszkatołowa
- do podania: jogurt naturalny, grzanki (u mnie pieczone czosnkowe paluszki od Lubelli - bardzo pasowały! :))
W bulionie gotujemy brokuły i włoszczyznę do miękkości. Na patelni podsmażamy pokrojone: czosnek i cebulkę. Dodajemy do gotującej się zupy. Przyprawiamy według uznania. Na koniec wszystko miksujemy i... gotowe! Najlepiej smakuje podana z łyżką gęstego jogurtu naturalnego i czosnkowymi paluszkami. Pycha!
KREM Z BROKUŁÓW
- 1,5 litra bulionu (ja ugotowałam swój na dużym udku kurczaka, ale można użyć też takiego w kostkach)
- 2 duże brokuły
- 0,5 opakowania mrożonej włoszczyzny
- duża cebula
- 4 ząbki czosnku
- łyżka oleju
- sól, pieprz, ostra papryka, gałka muszkatołowa
- do podania: jogurt naturalny, grzanki (u mnie pieczone czosnkowe paluszki od Lubelli - bardzo pasowały! :))
W bulionie gotujemy brokuły i włoszczyznę do miękkości. Na patelni podsmażamy pokrojone: czosnek i cebulkę. Dodajemy do gotującej się zupy. Przyprawiamy według uznania. Na koniec wszystko miksujemy i... gotowe! Najlepiej smakuje podana z łyżką gęstego jogurtu naturalnego i czosnkowymi paluszkami. Pycha!
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz