Kefir z malinami

Idealna szybka przekąska lub pyszne drugie śniadanie lub podwieczorek. Przepis bliźniaczo podobny do jogurtu, o którym wcześniej pisałam.
 
Bardzo proste w przygotowaniu i jeszcze szybsze w jedzeniu/piciu.

Składniki:
  • szklanka kefiru (naturalny 0%)
  • garść malin (świeżych lub mrożonych, ja miałam troszkę zamrożonych owoców jeszcze z zeszłego roku) lub innych owoców
  • łyżka wiórków z gorzkiej czekolady
  • jeśli zależy nam na bardzo zimnym napoju - dodaj kruszony lód
Zmiksować razem owoce i kefir. Im dłużej będziemy to robić, tym napój stanie się bardziej puszysty.
Teraz wedle uznania można dodać lód i jeszcze przez króciutką chwilę miksować.
Przelać całość do szklaneczki. Posypać wiórkami czekoladowymi i wsuwać ze smakiem :)

Ostrzeżenie! Jeśli ktoś nie przepada za naturalnym kefirem, tego smaku też nie polubi.

P.S. Właśnie wpadłam na pomysł nowego "starego" połączenia: co powiecie na kefir, karmelizowane jabłka i cynamon? ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz