Historia jest krótka: byłam głodna, a gorąco.
Nie zdążyłam nawet zrobić zdjęcia, bo zniknęła ekspresowo, ale zapewniam, że wygląda pięknie, jak na letnią sałatkę przystało ;)Składniki:
- 2 pomidory
- garstka liści szpinaku
- 50g sera typu lazur
- spora garść pistacji
- równie spora garść koperku
- polewa gourmet (taka na bazie octu balsamicznego, najlepiej figowa)
- łyżka oliwy z oliwek
- świeży pieprz mielony
Kroimy pomidory, wrzucamy szpinak, ucieramy ser na grubej tarce lub kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy posiekany koperek i pistacje. Doprawiamy do smaku oliwą, polewą gourmet (ze dwa zdrowe siknięcia z butelki) i pieprzem.
No delicje!
nie ma foty :(
OdpowiedzUsuńAle brzmi smakowicie. Szczególnie ten lazur i pistacje :)
OdpowiedzUsuń