Wydają się trochę ciężkie, ale to tylko takie wrażenie. Są przepyszne.
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru (może być brązowy)
- cukier migdałowy
- 2/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady (ja używam Wedlowskiej)
- 100 g marcepanu (batonik)
Rozpuścić czekoladę z 2 łyżkami mleka (nad gorącą wodą). Wymieszać w osobnych miskach mokre i suche składniki.
Nagrzać piekarnik do 180 st. C.
Nakładać do foremek odrobinę ciasta, w środku umieszczać kawałeczki batonika marcepanowego, przykrywać ciastem. Na koniec posypać pokruszonymi migdałami.
Piec przez 25 - 35 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz