MULTICZEKOLADOWE BROWNIE

Ja w końcu mam chwilę :)

Także do dzieła!

Przyznam się, że nie przepadam za czekoladą, a już na pewno nie za gorzką. Ale to brownie wchodzi jak woda...pyszka! Dodatkowo przepis jest bardzo, bardzo, baaaardzo prosty :D


Składniki:
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady 
  • kostka masła 
  • 100g mąki pszennej 
  • 200g cukru 
  • 6 jaj 
  • migdały lub inne bakalie, według uznania
Sposób przyrządzenia:

W kąpieli wodnej rozpuścić 2 tabliczki czekolady i kostkę masła. Zostawić do ostudzenia. W sporej misce zmiksować jajka, aż masa zrobi się jednolita i puchata, następnie dodać cukier i mąkę. Dokładnie wymieszać. Dodać masę czekoladową. Na sam koniec pokrojoną trzecią tabliczkę czekolady oraz bakalie.

Pieczemy jakieś 20 - 30 min w 200*C, w zależności od wielkości blachy. Powinno w sumie być trochę zakalcowate :)

Ostatnio zrobiłam dwie wersje. Jedną z migdałami, drugą z migdałami i kandyzowaną gruszką, ale aby nie zabijać jej smaku masą czekoladowości polecam zrezygnować z trzeciej tabliczki w tej opcji.

Omnomnomnom...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz