Także do dzieła!
Przyznam się, że nie przepadam za czekoladą, a już na pewno nie za gorzką. Ale to brownie wchodzi jak woda...pyszka! Dodatkowo przepis jest bardzo, bardzo, baaaardzo prosty :D
Składniki:
- 3 tabliczki gorzkiej czekolady
- kostka masła
- 100g mąki pszennej
- 200g cukru
- 6 jaj
- migdały lub inne bakalie, według uznania
W kąpieli wodnej rozpuścić 2 tabliczki czekolady i kostkę masła. Zostawić do ostudzenia. W sporej misce zmiksować jajka, aż masa zrobi się jednolita i puchata, następnie dodać cukier i mąkę. Dokładnie wymieszać. Dodać masę czekoladową. Na sam koniec pokrojoną trzecią tabliczkę czekolady oraz bakalie.
Pieczemy jakieś 20 - 30 min w 200*C, w zależności od wielkości blachy. Powinno w sumie być trochę zakalcowate :)
Ostatnio zrobiłam dwie wersje. Jedną z migdałami, drugą z migdałami i kandyzowaną gruszką, ale aby nie zabijać jej smaku masą czekoladowości polecam zrezygnować z trzeciej tabliczki w tej opcji.
Omnomnomnom...
Ostatnio zrobiłam dwie wersje. Jedną z migdałami, drugą z migdałami i kandyzowaną gruszką, ale aby nie zabijać jej smaku masą czekoladowości polecam zrezygnować z trzeciej tabliczki w tej opcji.
Omnomnomnom...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz