Postanowiłam, że dzisiejszy dzień będzie włoskim dniem w mojej kuchni. Dzień zaczęłam od małego, czarnego espresso, a na obiad będą...
Składniki:
Szaszłyki z kurczaka
Składniki:
- 4 filety z piersi kurczaka
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 plastry wędzonego boczku
- garść świeżych liści bazylii
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
Pierś z kurczaka umieszczamy między dwoma kawałkami folii spożywczej i lekko je rozbijamy, ale uważając, żeby kawałki były mniej więcej tej samej grubości.
Mieszamy czosnek z koncentratem pomidorowym i wykładamy całość na mięso.
Przykrywamy plastrem boczku, bazylią i oprószamy solą i pieprzem.
Przykrywamy plastrem boczku, bazylią i oprószamy solą i pieprzem.
Filety zwijamy i kroimy na grube plastry, które nabijamy po 3-4 na patyczek do szaszłyków. Trzeba uważać, żeby przebić wszystkie warstwy roladki.
Szaszłyki smarujemy niewielką ilością oliwy z oliwek i pieczemy ok 10-15minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz