Pomyślałam, że podzielę się z Wami prostym przepisem na smaczny i zdrowy obiadek do zrobienia w kwadrans.
Składniki:
- makaron (ja użyłam kolorowego fusilli)
- mrożone warzywa (według uznania, ja miałam marchewkę, brokuły i kalafiora, najlepiej przygotować je wcześniej - pokroić, zblanszować, podzielić na odpowiednio małe porcje i zamrozić; można użyć też sklepowych mrożonek)
- tymianek, bazylia, pieprz, sól
Ugotować makaron w osolonej wodzie. Udusić lub usmażyć warzywa. Do warzyw dodać przyprawy i zioła. Do odlanego makaronu wrzucić odpowiednio miękkie warzywa. Wszystko wymieszać i gotowe.
Smacznego!
P.S. Makaronu ugotowałam oczywiście za dużo. Z nadmiaru zrobiłam słodką sałatkę z kiwi, pieprzem, serkiem i musli, którą zjadłam na podwieczorek. Myślę, że przepis jest na tyle oczywisty, że nie trzeba go zamieszczać:)
Dla ciekawskich efekt końcowy makaronowo- owocowego eksperymentu był taki:
Prosto, smacznie, zdrowo - lubię! :)
OdpowiedzUsuńo taak, wiem coś o gotowaniu dla jednej osoby... a jak jeszcze mikrofalówki brak, to już całkiem... :(
OdpowiedzUsuń